Filety z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Włóż na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Brokuły umyj, podziel na małe części (różyczki), włóż do garnka, zalej posoloną wodą i gotuj przez 7 min. Po ugotowaniu wyjmij i wysusz na durszlaku.
Ciasto na tartę wyłóż na okrągłą formę (ja użyłam o średnicy 32 cm) i ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Piecz samo ciasto 10 min. w temperaturze 180 stopni C.
Ser feta pokrój w kostkę. Jajka, jogurt, fix 4 sery i 50 g sera mozzarella wymieszaj do uzyskania gęstego sosu.
Ciasto na tartę wyjmij z piekarnika, ułóż na nim kolejno – kurczaka, ser feta, brokuły i posyp mozzarellą. Całość zalej wcześniej przygotowanym sosem. Pozostałą częścią mozzarelli posyp danie. Całość włóż do piekarnika i piecz 25 min. w temperaturze 180 stopni C.
Po upieczeniu otwórz drzwiczki piekarnika, aby powietrze odparowało. Możesz użyć parmezanu do posypania gotowego dania.