Go Back

Pudding z tapioki z malinami

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 1 porcja
Kalorie (porcja/sztuka): 286kcal

Składniki

  • 50 g granulowanej tapioki
  • 200 ml mleka 2%
  • 2 łyżeczki erytrytolu (lub innego cukru)
  • 30 g malin

Instrukcja

  • Tapiokę namocz w letniej wodzie, po ok. 5 minutach wypłucz i odlej wodę.
  • W rondelku zagotuj mleko i dodaj do niego tapiokę razem z cukrem. Gotuj ok 13 min. do momentu, aż tapioka będzie gęsta i zmieni kolor na przeźroczysty.
  • Tak przygotowany pudding możesz jeść na ciepło lub na zimno. Na górę połóż maliny.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 286 | Białko: 7,3 | Węglowodany: 58,0 | Tłuszcze: 3,3
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu