• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Pudding z tapioki z malinami

25 kwietnia 2019 5 komentarzy

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

Pudding z tapioki z malinami

Pewnie co jakiś czas zastanawiacie się nad zdrowymi przekąskami. Dlatego mam dla Was propozycję na deser z tapioki z malinami. Jest bardzo sycący i dobrze sprawdza w roli śniadania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno :). Maliny można swobodnie zamienić na inne ulubione owoce.

Pudding z tapioki z malinami
Drukuj

Pudding z tapioki z malinami

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 1 porcja
Kalorie (porcja/sztuka): 286kcal

Składniki

  • 50 g granulowanej tapioki
  • 200 ml mleka 2%
  • 2 łyżeczki erytrytolu (lub innego cukru)
  • 30 g malin

Instrukcja

  • Tapiokę namocz w letniej wodzie, po ok. 5 minutach wypłucz i odlej wodę.
  • W rondelku zagotuj mleko i dodaj do niego tapiokę razem z cukrem. Gotuj ok 13 min. do momentu, aż tapioka będzie gęsta i zmieni kolor na przeźroczysty.
  • Tak przygotowany pudding możesz jeść na ciepło lub na zimno. Na górę połóż maliny.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 286 | Białko: 7,3 | Węglowodany: 58,0 | Tłuszcze: 3,3
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Pudding z tapioki z malinami Pudding z tapioki z malinami Pudding z tapioki z malinami Pudding z tapioki z malinami

W kategorii:Bez pieczenia, Desery, Do 30 minut, Do 6 składników, Fit, Pozostałe, Przekąski, Słodkie, Śniadania, Wegetariańskie, Wszystkie

Poprzedni wpis « Kanapki z kurczakiem w sosie barbecue
Kolejny wpis Jajko sadzone z cukinią »

Reader Interactions

Komentarze

  1. JFK

    29 kwietnia 2019 o 11:30

    Bardzo smacznie wygląda 🙂
    Mam pytanie ile objętości zajmuje 50 g tapioki (tj. wg standardowej objętości szklanki 250 ml) ?

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      29 kwietnia 2019 o 15:01

      Polecam wypróbować, tapioka super sprawdza się jako np. pożywne śniadanie 🙂
      50 gram tapioki to ok. 1/4 standardowej objętości szklanki.

      Odpowiedz
  2. JFK

    6 maja 2019 o 09:46

    Dzięki za info !
    Dla mnie tapioka jest uniwersalna – przekąska/deser 🙂

    Odpowiedz
  3. Jo

    14 sierpnia 2020 o 13:57

    Tapioka mi się rozpuścila w wodzie co ja mam odcedzic

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      16 sierpnia 2020 o 17:59

      Tapiokę moczymy w wodzie około 5 minut i wodę wylewamy. Następnie gotujemy tapiokę w mleku do momentu, aż zgęstnieje 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2021 przepisynawidelcu | polityka prywatności