• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Jajko sadzone z cukinią

27 kwietnia 2019 Zostaw komentarz

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

Jajko sadzone z cukinią

Macie ochotę na pełnowartościowe śniadanie? Proponuję Wam jajko sadzone z cukinią, pomidorkami i salami. W wersji bez mięsa możecie dodać więcej warzyw, takich jak np. ogórek czy papryka. Posiłek doda energii na wiele godzin, a przy tym nie spowoduje uczucia pełnego brzucha ;). W dodatku jest banalnie proste w przygotowaniu i nie zabierze dużo czasu.

Jajko sadzone z cukinią
Drukuj

Jajko sadzone z cukinią

Przygotowanie: 15 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 159kcal

Składniki

  • 1 cukinia
  • 2 jajka
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 2 plasterki salami
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka, czarnuszka

Instrukcja

  • Cukinię umyj i pokrój na bardzo cieniutkie paseczki lub użyj temperówki do warzyw (ja przygotowałam cukinię za jej pomocą).
  • Rozgrzej patelnię i posmaruj masłem. Na rozgrzaną patelnię ułóż cukinię w okrąg, zostawiając miejsce na środku na jajko.
  • Wbij jajko w środek, posyp przyprawami i smaż całość na małym ogniu do momentu, aż jajko się zetnie (wskazówka: podczas smażenia możesz zakryć wszystko pokrywką).
  • Pomidorki pokrój w cienkie plastry, a salami na małe kawałki. Ułóż pomidory i salami wokół jajka. Całość posyp czarnuszką (wskazówka: pomidorki i salami możesz ułożyć już na patelni pod koniec smażenia lub dopiero na talerzu).

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 159 | Białko: 10,5 | Węglowodany: 7,9 | Tłuszcze: 9,6
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Jajko sadzone z cukinią Jajko sadzone z cukinią Jajko sadzone z cukinią Jajko sadzone z cukinią

W kategorii:Bez pieczenia, Do 15 minut, Do 30 minut, Do 6 składników, Fit, Śniadania, Wszystkie

Poprzedni wpis « Pudding z tapioki z malinami
Kolejny wpis Szparagi zapiekane w cieście francuskim »

Reader Interactions

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2021 przepisynawidelcu | polityka prywatności