Go Back

Ciasto marchewkowe

Przygotowanie: 50 min.
Wielkość: 8 porcji
Kalorie (porcja/sztuka): 323kcal

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 200 g mąki
  • 150 g oleju kokosowego
  • 100 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Instrukcja

  • Marchewki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Pozostałe składniki wymieszaj (zmiksuj) w misce. 
  • Na koniec dodaj starte marchewki i wszystko wymieszaj łyżką (nie używaj miksera). Gotową masę przełóż do blaszki (ja użyłam o wymiarach 25cm na 10cm).
  • Piecz ciasto 40 min. w 180 stopniach C.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal 323 | Białko: 4,7 | Węglowodany: 32,6 | Tłuszcze: 20,4
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu