Go Back

Racuchy bananowe z malinami

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 4 sztuki
Kalorie (porcja/sztuka): 133kcal

Składniki

  • 100 g mąki
  • 25 ml mleka
  • 1 banan
  • 30 g malin
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru

Instrukcja

  • Banana rozgnieć widelcem w misce, dodaj maliny i pozostałe składniki, a następnie zmiksuj lub zmieszaj.
  • Przygotowaną masę nakładaj na rozgrzaną patelnię tworząc małe koła. Piecz z dwóch stron.
  • Gotowe racuchy podawaj z malinami posypanymi cukrem pudrem.  

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal 133 | Białko: 3,4 | Węglowodany: 29,4 | Tłuszcze: 0,5
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu