Go Back

Muffinki jajeczne z warzywami

Przygotowanie: 35 min.
Wielkość: 6 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 71kcal

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 pomidor
  • 1 mały ogórek
  • 15 g salami (lub innej wędliny)
  • 15 g sera
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 2 garści roszponki
  • Przyprawy: papryka, pieprz, sól

Instrukcja

  • Przygotuj formę na muffinki. Warzywa układaj w formie rozpoczynając od sałaty.
  • Jajka roztrzep widelcem w misce i wymieszaj z przyprawami. Całość zalej wymieszanymi jajkami. Piecz w piekarniku 25 min. 180 stopni C bez termoobiegu.
  • Gotowe muffinki wyjmij z formy i podaj na talerzu. Możesz udekorować liśćmi bazylii.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal 71 | Białko: 5,6 | Węglowodany: 3,3 | Tłuszcze: 4,1
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu