Grzyby mun oczyść, zalej wrzątkiem w misce i odstaw na 10 minut.
Kurczaka umyj i pokrój w małe kawałki, a następnie smaż na rozgrzanej patelni dodając przyprawy oraz sos sojowy.
Papryki oraz marchewki umyj i pokrój w cienkie paski. Brokuł umyj, podziel na kawałki i zagotuj w lekko posolonej wodzie. Grzyby mun odcedź i pokrój w małe kawałki (pamiętaj o usunięciu twardych środków, których nie będziesz używać). Brokuły także odcedź i pokrój zachowując dość duże kawałki (każdą różyczkę podziel na pół, duże na ćwiartki).
Do kurczaka dodaj pokrojone papryki, marchew, grzyby mun oraz pędy bambusa, smaż na małym ogniu. Następnie dodaj mleko kokosowe i wszystko wymieszaj. Całość smaż na małym ogniu kolejne 5-6 minut.
Ryż wsyp do garnka i zalej wodą z dodatkiem soli. Gotuj na małym ogniu aż do odparowania wody.
Do miseczek lub głębokich talerzy włóż porcje ryżu i zalej gotowym sosem z kurczakiem i warzywami. Opcjonalnie każdą porcję możesz posypać płatkami czosnku.