Go Back

Cukinia nadziewana mięsem mielonym

Przygotowanie: 1 h.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 237kcal

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • 100 g mięsa mielonego
  • 5 pieczarek
  • 1/3 puszki pomidorów
  • 1/4 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 10 g mozzarelli
  • Przyprawy: papryka, pieprz, sól

Instrukcja

  • Mięso mielone smaż na patelni z cebulą, dodaj obrane i pokrojone pieczarki. Następnie dodaj pomidory z puszki i kukurydzę. 
  • Cukinie wydrąż, nakładaj do środka gotowy farsz. Posyp go kukurydzą i mozzarellą. 
  • Piecz 40 min. w temperaturze 180 stopni C. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal 237 | Białko: 23,2 | Węglowodany: 22,3 | Tłuszcze: 6,8
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu lub #nawidelcu