Mąkę wsyp do miski i wymieszaj z drożdżami.
Masło rozpuść w rondelku, zdejmij z kuchenki i wlej do niego mleko. Następnie przelej wszystko do miski z mąką (mleko z masłem mają być lekko ciepłe, ale nie gorące). Dodaj cukier i sól.
Wyrabiaj ciasto do momentu, aż będzie odchodzić od rąk (możesz wyrabiać ręcznie lub w robocie kuchennym).
Ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Po tym czasie wyjmij ciasto z miski i podziel na 8 równych części. Z każdej formuj bagietki i układaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Bagietki przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do ponownego wyrośnięcia.
Po tym czasie żółtko jaja wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj nim bagietki. Następnie posyp sezamem.
Włóż bagietki do nagrzanego piekarnika i piecz je 20-22 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).
Wyjmij bagietki i pozostaw do ostygnięcia.