Przygotuj blaszkę (użyłam o wymiarach 20 cm na 30 cm) i wyłóż spód herbatnikami. Dotnij odpowiednio, aby pokryły cały spód.
Ugotuj budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając do nich 800 ml mleka oraz 120 g erytrytolu. Możesz użyć także budyniu z cukrem, wtedy pomiń erytrytol.
Wylej ciepły budyń na wcześniej ułożone herbatniki. Przykryj całość folią spożywczą i odstaw do ostygnięcia.
Galaretki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostaw do delikatnego stężenia.
Przygotuj truskawki: umyj owoce i oderwij szypułki. Następnie pokrój truskawki w plastry lub małe kawałki.
Ułóż truskawki na warstwie z budyniem.
Na koniec wylej delikatnie galaretki na truskawki.
Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc (do całkowitego stężenia galaretek).