Go Back

Tosty francuskie na słodko

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 1 sztuka
Kalorie (porcja/sztuka): 1922kcal

Składniki

  • 1 duża chałka, bułka paryska lub chleb tostowy (czerstwe - około 10 plastrów)
  • 2 jajka
  • 125 ml mleka (1/2 szklanki)
  • 36 g cukru brązowego (3 łyżki)
  • ulubione owoce

Instrukcja

  • Chałkę/bułkę paryską pokrój na plastry.
  • Do miski wbij jajka oraz wlej mleko i wymieszaj.
  • Na osobny talerz wysyp cukier brązowy.
  • Każdy plaster chałki/bułki paryskiej namocz w mleku z jajkiem i następnie delikatnie obtocz w cukrze.
  • Tak przygotowane plastry włóż na rozgrzaną patelnię posmarowaną masłem.
  • Smaż na małym ogniu z każdej strony (do zarumienienia).
  • Następnie odsącz na ręczniku kuchennym.
  • Podawaj z owocami sezonowymi, jogurtem lub śmietanką.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 1922 | Białko: 61,6 | Węglowodany: 310 | Tłuszcze: 61,7
* kalorie podane z użyciem całej chałki
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu