W rondelku rozpuść masło i odstaw je do ostygnięcia.
Do miski wsyp wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj do nich rozpuszczone masło i jajko. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Cukierki krówki i czekoladę pokrój na małe kawałki i wrzuć je do ciasta.
Wymieszaj dokładnie całość i włóż miskę z ciastem do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie z ciasta formuj kulki (możesz użyć łyżki lub gałki do lodów).
Nakładaj kulki na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia w dużych odstępach od siebie (na jedną blaszkę zmieści się 8 kulek). Następnie spłaszcz każdą kulkę.
Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz ciastka 10 minut w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem.
Po wyjęciu ciastka będą miękkie (takie mają być). Odstaw je do wystygnięcia. Po tym czasie będą gotowe do spożycia.
Ciastka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do 7 dni.