Mąkę wsyp do miski i dodaj do niej drożdże.
Następnie dodaj lekko ciepłą wodę, oliwę oraz sól.
Wyrabiaj ciasto ręcznie lub w misie miksera do osiągnięcia elastycznego ciasta.
Przełóż ciasto do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 40 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie rozłóż ciasto na formie do pizzy (użyłam o średnicy 32 cm) lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto jest elastyczne, więc nie musisz go wałkować. Dociśnij dłońmi do brzegów i wyrównaj (pozostaw grubsze ciasto na brzegach).
Rozłożone ciasto posmaruj sosem, połóż ser oraz ulubione dodatki.
Włóż pizzę do nagrzanego piekarnika i piecz ją 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).
Po wyjęciu możesz posypać pizzę rukolą itp.