Białka ubij na sztywną pianę.
Następnie dodawaj do nich stopniowo cukier puder i nadal ubijaj (około 5 minut, do całkowitego rozpuszczenia cukru).
Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj.
Gotową masę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką lub pomiń ten punkt, jeśli będziesz nakładać masę łyżką.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na nią masę tworząc okręgi na papierze lub nakładaj łyżką.
Gotową blachę z bezami włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 5 minut w temperaturze 120 stopni C z termoobiegiem. Następnie zmniejsz temperaturę do 90 stopni C i piecz bezy przez 2,5 godziny z termoobiegiem). Jeśli masz dwie blachy, włóż jedną pod drugą.
Po tym czasie wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki i pozostaw bezy do wystudzenia (możesz zostawić na całą noc, ale nie jest to konieczne).
Udekoruj bezy kremem (najlepiej przed podaniem) i ułóż na wierzchu owoce. Gotowe bezy z kremem trzymaj w lodówce.