Ugotuj budyń z 350 ml mleka. Gotowy budyń odstaw do ostygnięcia.
Jabłka obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Pokrojone jabłka włóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Posyp je brązowym cukrem oraz cynamonem. Smaż na małym ogniu około 5 minut do momentu, kiedy cukier zacznie się ciągnąć.
Do miski włóż usmażone jabłka oraz budyń. Wymieszaj i odstaw.
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 12 części (najpierw przekrój na pół po całej długości, a następnie każdą połowę na 6 prostokątów).
Na połowę każdego kawałka nałóż łyżkę farszu i zakryj go drugą częścią ciasta. Zaklej brzegi i dociśnij je widelcem.
Każdy kwadrat ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w odstępach).
Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz ciastka 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Na ostatnie 5 minut możesz włączyć temoobieg, żeby ciastka się zarumieniły.
Po wyjęciu ostudź ciastka i posyp je cukrem pudrem. Ciastka smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.