Go Back

Fit gofry jaglane

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 6 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 125kcal

Składniki

  • 150 g mąki jaglanej
  • 125 ml mleka zwykłego lub migdałowego (użyłam 1,5 % bez laktozy)
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki erytrytolu lub innego słodzidła

Instrukcja

  • Do miski włóż mąkę oraz proszek do pieczenia i erytrytol. Całość wymieszaj.
  • Następnie dodaj mleko i jajka. Wymieszaj masę ręcznie lub użyj do tego miksera.
  • Gotową masę nakładaj na rozgrzaną gofrownicę i piecz gofry (czas będzie różny w zależności od gofrownicy, u mnie około 5 minut). Przed pierwszym gofrem posmaruj gofrownicę olejem.
  • Po wyjęciu, gotowe gofry studź na kratce (dzięki temu nie zmiękną od spodu, a będą chrupiące.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 sztuka bez dodatków): Kcal: 125 | Białko: 5,8 | Węglowodany: 18,7 | Tłuszcze: 2,9
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu