Fit gofry jaglane
Kalorie (porcja/sztuka): 125kcal
- 150 g mąki jaglanej
- 125 ml mleka zwykłego lub migdałowego (użyłam 1,5 % bez laktozy)
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki erytrytolu lub innego słodzidła
Do miski włóż mąkę oraz proszek do pieczenia i erytrytol. Całość wymieszaj.
Następnie dodaj mleko i jajka. Wymieszaj masę ręcznie lub użyj do tego miksera.
Gotową masę nakładaj na rozgrzaną gofrownicę i piecz gofry (czas będzie różny w zależności od gofrownicy, u mnie około 5 minut). Przed pierwszym gofrem posmaruj gofrownicę olejem.
Po wyjęciu, gotowe gofry studź na kratce (dzięki temu nie zmiękną od spodu, a będą chrupiące.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Wartości odżywcze (1 sztuka bez dodatków): Kcal: 125 | Białko: 5,8 | Węglowodany: 18,7 | Tłuszcze: 2,9
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu