Filet z indyka umyj i następnie rozłóż na desce do krojenia wyłożonej folią spożywczą.
Za pomocą tłuczka rozbij mięso i uformuj z niego prostokąt. Posyp mięso przyprawami.
Ser feta i suszone pomidory pokrój w kostkę. Bazylię posiekaj drobno.
Do miski włóż suszone pomidory, ser feta, parmezan, bazylię oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mięso rozłóż na folii spożywczej. Nałóż farsz na całość lub na 1/3 mięsa. Następnie za pomocą folii dokładnie zawiń indyka w rulon.
Na zwinięte mięso rozłóż szynkę parmeńską lub boczek i zawiń.
Tak przygotowane mięso włóż na blaszkę posmarowaną olejem.
Włóż mięso do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).