Go Back

Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą

Przygotowanie: 1 h. 30 min.
Wielkość: 20 porcji
Kalorie (porcja/sztuka): 87kcal

Składniki

  • 800 g fileta z indyka
  • 150 g szynki parmeńskiej lub boczku
  • 100 g sera feta
  • 30 g tartego parmezanu
  • 8 plastrów suszonych pomidorów
  • 3 pęczki świeżej bazylii
  • sól, pieprz, papryka, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

Instrukcja

  • Filet z indyka umyj i następnie rozłóż na desce do krojenia wyłożonej folią spożywczą.
  • Za pomocą tłuczka rozbij mięso i uformuj z niego prostokąt. Posyp mięso przyprawami.
  • Ser feta i suszone pomidory pokrój w kostkę. Bazylię posiekaj drobno.
  • Do miski włóż suszone pomidory, ser feta, parmezan, bazylię oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Mięso rozłóż na folii spożywczej. Nałóż farsz na całość lub na 1/3 mięsa. Następnie za pomocą folii dokładnie zawiń indyka w rulon.
  • Na zwinięte mięso rozłóż szynkę parmeńską lub boczek i zawiń.
  • Tak przygotowane mięso włóż na blaszkę posmarowaną olejem.
  • Włóż mięso do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 kawałek): Kcal: 87 | Białko: 12,09 | Węglowodany: 1,2 | Tłuszcze: 3,7
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu