Orzeszki rozdrobnij blenderem lub nożem, a czekoladę zetrzyj na najmniejszych oczkach.
Do miski włóż składniki na masę (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej): ser z wiaderka, śmietankę 36 %, jajka, budyń, cukier puder, 250 g kajmaku, rozdrobnione orzeszki i startą czekoladę. Całość miksuj tylko do połączenia składników
Wyjmij tortownicę z lodówki i wylej masę na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj za pomocą łyżki.
Wstaw tortownicę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik 60 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).
Wyjmij sernik z piekarnika i studź do momentu otrzymania temperatury pokojowej.
Pozostałą część kajmaku (250 g) włóż do garnka i zagrzej na małym ogniu, aż masa zrobi się rzadka. Następnie wylej kajmak na górę sernika.
Na koniec pokrój batony snickers i ułóż je na brzegach sernika. Możesz posypać dodatkowo solonymi orzeszkami.
Wstaw sernik do lodówki na kilka godzin przed podaniem, najlepiej na całą noc. Przed wyjęciem sernika z tortownicy polecam odkroić go nożem od blachy, zapobiegnie to pęknięciu i będzie się łatwiej kroić.