Go Back

Domowe fit raffaello

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 20 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 40kcal

Składniki

  • 100 g suchej kaszy jaglanej (1/3 szklanki, zważona przed ugotowaniem)
  • 250 ml mleka zwykłego lub kokosowego, migdałowego (1 szklanka)
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 40 g erytrytolu (można użyć zamiennie miodu, syropu klonowego)
  • 1 kropla aromatu migdałowego (opcjonalnie)

Instrukcja

  • Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, włóż do garnka i zalej szklanką mleka. Kaszę możesz ugotować także na wodzie zamiast mleka.
  • Gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie mleko (mieszaj co jakiś czas).
  • Ugotowaną kaszę włóż do blendera. Dodaj do niej 30 g wiórków kokosowych, erytrytol i aromat migdałowy. Całość zblenduj na jednolitą masę.
  • Z gotowej masy formuj kulki, a następnie obtaczaj je w pozostałych wiórkach kokosowych.
  • Gotowe kulki włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Kulki przechowuj w lodówce.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 40 | Białko: 1,1 | Węglowodany: 4,9 | Tłuszcze: 1,9
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu