Wszystkie składniki połącz w misce lub na blacie (mleko musi być gorące). Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej, elastycznej masy. Odstaw ciasto na 10 minut.
Podziel ciasto na 3 części i rozwałkuj po kolei. Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj kółka za pomocą kieliszka. Pozostałe ciasto zostaw przykryte, żeby nie wyschło.
Na każde kółko nakładaj odrobinę farszu i zaklej jak pierogi. Na koniec złóż uszko wokół palca i sklej końce.
Gotowe uszka układaj na blacie i zakrywaj ściereczką.
Zagotuj wodę z odrobiną soli. Do gotującej się wody wrzucaj partiami uszka i wyciągaj je po 2 minutach od wypłynięcia.
Ważne! Jeśli chcesz zamrozić uszka, to nie gotuj ich. Układaj surowe uszka na tacce w odstępach od siebie i wkładaj je do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie przełóż je do worka. Po wyjęciu zagotuj je tak samo jak uszka świeże.