Mąkę włóż do miski, dodaj drożdże i wymieszaj.
Następnie dodaj jajko, roztopione masło, sól oraz wodę.
Wyrabiaj ciasto w misie lub na blacie. Ciasto powinno być elastyczne i nie przywierać do dłoni.
Ciasto zakryj ściereczką i odstaw na 60 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wytnij z niego prostokąt.
Na początku prostokąta układaj farsz i zawijaj w rulon, który po zawinięciu odetnij od reszty ciasta (patrz zdjęcie poniżej).
Każdy rulon pokrój na małe kawałki, które układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko wymieszaj z łyżką mleka. Za pomocą pędzelka posmaruj każdy pasztecik, a następnie posyp sezamem.
Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu).
Paszteciki podawaj na ciepło lub zimno, najlepiej w towarzystwie barszczu.