Masło utrzyj z cukrem pudrem jasną masę.
Następnie dodaj mąkę, szczyptę soli i wyrabiaj ciasto ręcznie lub w misie miksera.
Jeśli ciasto będzie zbyt klejące, dodaj odrobinę więcej mąki.
Uformuj ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na 20 minut do zamrażarki.
Po wyjęciu rozwałkuj ciasto i wykrawaj ciasteczka. Ciastka podziel na dwie części: połowę ciastek zostaw w całości, a w pozostałych wykrawaj małe środki (wskazówka: polecam wykrawać całe ciastka, a środki bezpośrednio na blaszce, Dzięki temu ciastka nie zepsują się przy przenoszeniu na blaszkę).
Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw je do rozgrzanego piekarnika i piecz 8-10 minut w temperaturze 160 stopni C bez termoobiegu (do zarumienienia).
Przygotuj ulubiony dżem do wypełnienia ciastek albo przygotuj konfiturę malinową.
Wyjmij ciasteczka z piekarnika i część z okienkami posyp cukrem pudrem.
Na pełne ciastka nakładaj po łyżeczce dżemu lub konfitury malinowej i zakrywaj drugim ciastkiem z okienkiem.
Ciastka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.