Go Back

Placuszki jaglane

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 8 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 76kcal

Składniki

  • 70 g mąki jaglanej
  • 75 g jogurtu naturalnego typu skyr
  • 2 jajka
  • 1 duży banan
  • 1 łyżka erytrytolu lub innego słodzidła
  • 1 łyżeczka ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Instrukcja

  • Banana włóż do miski i rozgnieć widelcem.
  • Pozostałe składniki dodaj do banana i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  • Rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem (tylko przy pierwszym placuszku, pozostałe smaż bez natłuszczania).
  • Nakładaj masę łyżką na patelnię i smaż z każdej strony (delikatnie przewracaj na drugą stronę).
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 76 | Białko: 4,1 | Węglowodany: 10,7 | Tłuszcze: 1,8
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu