Do garnka włóż przeciśnięty czosnek i podsmaż go chwilę na łyżce oleju.
Kurczaka pokrój w drobne kawałki i dodaj do czosnku. Smaż do momentu, gdy kurczak zmieni kolor na jasny.
Paprykę pokrój w cienkie paski, a pieczarki w małe kawałki.
Do kurczaka dodaj paprykę, pieczarki oraz łyżeczkę imbiru, curry oraz łyżkę sosu sojowego.
Po 5 minutach dodaj litr bulionu warzywnego i mleczko kokosowe. Wszystko wymieszaj.
Gotuj zupę 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj wyciśnięty sok z limonki i ponownie dokładnie wymieszaj.
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja użyłam makaronu bez gotowania, który wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać około 5 minut).
Gotowy makaron dodaj do zupy lub nakładaj bezpośrednio do talerzy.