Tapiokę wsyp do garnka i zalej mlekiem. Odstaw na 1 godzinę.
Po tym czasie dodaj 1 łyżkę erytrytolu i wymieszaj.
Następnie gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut (kulki tapioki zrobią się przeźroczyste).
W tym czasie obierz i pokrój jabłko. Włóż je na rozgrzaną patelnię i dodaj pół łyżeczki cynamonu oraz łyżkę cukru brązowego. Smaż około 5 minut, aż cukier zacznie się ciągnąć.
Ugotowaną tapiokę podziel na 2 części. Do jednej dodaj pozostały cynamon i wymieszaj (możesz pominąć ten krok i nie dzielić tapioki).
Nakładaj pudding do szklanek lub słoiczków: najpierw warstwa z cynamonem, następnie druga bez cynamonu, a na samą górę jabłka.
Podawaj od razu lub wstaw do lodówki (deser smakuje zarówno na ciepło i zimno).