Go Back

Batony proteinowe z pastą kokosową

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 6 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 248kcal

Składniki

  • 80 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady lub wanilii (lub odtłuszczonego mleka w proszku)
  • 80 g pasty kokosowej
  • 50 g erytrytolu (3 łyżki)
  • 40 g masła orzechowego (2 łyżki)
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej (1/2 tabliczki)

Instrukcja

  • Pastę kokosową rozpuść w rondelku.
  • Do miski wsyp odżywkę białkową, erytrytol, wiórki kokosowe, masło orzechowe oraz rozpuszczoną pastę kokosową.
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do uzyskania jednolitej masy.
  • Gotową masę przełóż do formy na batoniki lub formy kwadratowej / prostokątnej. Ja użyłam formy na osobne batoniki, w której wymiary jednej sztuki to 11 cm na 4 cm. Przy wyborze całej formy, gotowe batoniki trzeba będzie pokroić.
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (jeśli chcesz rzadszą konsystencję, dodaj łyżkę oleju kokosowego lub masła).
  • Czekoladę wylej na wierzch przygotowanych batoników.
  • Gotowe batoniki włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
  • Batony trzymaj w lodówce.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 248 | Białko: 13,2 | Węglowodany: 9,8 | Tłuszcze: 17,6
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu