Go Back

Szyszki z kajmakiem

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 20 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 38kcal

Składniki

  • 30 g ryżu preparowanego
  • 200 g kajmaku (gotowego z puszki)

Instrukcja

  • Kajmak wyjmij łyżką i przełóż do garnka.
  • Podgrzewaj go przez około 3 minuty, aż zmieni konsystencję na bardziej lejącą. Zdejmij garnek z ognia.
  • Do garnka z kajmakiem wsyp ryż preparowany i wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Mokrymi dłońmi formuj małe kuleczki i układaj je obok siebie na talerzu lub wkładaj do małych papilotek.
  • Odstaw kulki do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 38 | Białko: 0,7 | Węglowodany: 7,1 | Tłuszcze: 0,7
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu