Go Back

Kurczak w sosie kurkowym

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 520kcal

Składniki

  • 1 filet z kurczaka (200 g)
  • 200 g śmietanki 18%
  • 100 g makaronu
  • 100 g kurek
  • 1 cebula
  • 1 pęczek świeżej pietruszki
  • przyprawy: pieprz, sól, czosnek, do mięs

Instrukcja

  • Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  • Fileta z kurczaka umyj i pokrój w małe kawałki. Kurki umyj, a cebulę posiekaj drobno.
  • Włóż kurki i cebulę na rozgrzaną patelnię i smaż na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
  • Na drugą patelnię (posmarowaną oliwą) włóż kurczaka i dodaj do niego przyprawę do mięs oraz czosnek. Smaż na małym ogniu około 10 minut.
  • Po tym czasie przełóż kurki do kurczaka i wymieszaj.
  • Następnie dodaj śmietankę i pokrojoną świeżą pietruszkę. Ponownie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 520 | Białko: 33,4 | Węglowodany: 47 | Tłuszcze: 22,5
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu