Kurczak w sosie kurkowym
Kalorie (porcja/sztuka): 520kcal
- 1 filet z kurczaka  (200 g)
- 200 g śmietanki 18% 
- 100 g makaronu
- 100 g kurek 
- 1 cebula 
- 1 pęczek świeżej pietruszki 
- przyprawy: pieprz, sól, czosnek, do mięs
- Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.  
- Fileta z kurczaka umyj i pokrój w małe kawałki. Kurki umyj, a cebulę posiekaj drobno.  
- Włóż kurki i cebulę na rozgrzaną patelnię i smaż na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. 
- Na drugą patelnię (posmarowaną oliwą) włóż kurczaka i dodaj do niego przyprawę do mięs oraz czosnek. Smaż na małym ogniu około 10 minut.  
- Po tym czasie przełóż kurki do kurczaka i wymieszaj.  
- Następnie dodaj śmietankę i pokrojoną świeżą pietruszkę. Ponownie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.