Płatki owsiane i wiórki kokosowe wsyp do miski. Dodaj do nich 2 łyżki miodu i dokładnie wymieszaj.
Formy na tartaletki posmaruj oliwą lub masłem, a następnie ułóż na nich przygotowaną mieszankę z płatków, wiórków i miodu. Wypełnij dokładnie spód i brzegi, dociśnij łyżką lub rękoma.
Tak przygotowane tartaletki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni (góra dół, bez termoobiegu).
W tym czasie przygotuj budyń: pół szklanki mleka zagotuj w garnuszku na małym ogniu. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniem w proszku oraz erytrytolem. Połącz wszystko w garnku do uzyskania gęstego budyniu.
Nakładaj budyń do każdej tartaletki. Wyrównaj za pomocą łyżki.
Następnie na każdą foremkę połóż kilka borówek i posyp czekoladą. Odstaw do ostygnięcia.