Fit czekolada z orzechami
Kalorie (porcja/sztuka): 25kcal
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- 25 g orzechów laskowych
- 30 g erytrytolu (lub innego słodzidła)
Olej kokosowy rozpuść w garnuszku, dodaj masło orzechowe, mleko w proszku oraz kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Zdejmij garnek z kuchenki i dodaj erytrytol. Ponownie wszystko wymieszaj.
Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia albo do formy silikonowej. Wyrównaj masę i posyp pokrojonymi orzechami.
Odstaw do lodówki na 3 godziny. Czekoladę trzymaj w lodówce.
Wartości odżywcze (kostka): Kcal: 25 | Białko: 0,8 | Węglowodany: 0,9 | Tłuszcze: 2
Wartości odżywcze (tabliczka): Kcal: 608 | Białko: 19,3 | Węglowodany: 20,5 | Tłuszcze: 49,4
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu