Go Back

Fit czekolada z orzechami

Przygotowanie: 15 min.
Czas ogółem3 hrs
Wielkość: 24 kostki
Kalorie (porcja/sztuka): 25kcal

Składniki

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 25 g orzechów laskowych
  • 30 g erytrytolu (lub innego słodzidła)

Instrukcja

  • Olej kokosowy rozpuść w garnuszku, dodaj masło orzechowe, mleko w proszku oraz kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Zdejmij garnek z kuchenki i dodaj erytrytol. Ponownie wszystko wymieszaj.
  • Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia albo do formy silikonowej. Wyrównaj masę i posyp pokrojonymi orzechami.
  • Odstaw do lodówki na 3 godziny. Czekoladę trzymaj w lodówce.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (kostka): Kcal: 25 | Białko: 0,8 | Węglowodany: 0,9 | Tłuszcze: 2
Wartości odżywcze (tabliczka): Kcal: 608 | Białko: 19,3 | Węglowodany: 20,5 | Tłuszcze: 49,4
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu