Tapiokę wsyp do garnka i zalej mlekiem. Odstaw na 1 godzinę.
Po tym czasie dodaj 2 łyżki erytrytolu i wymieszaj.
Następnie gotuj całość na małym ogniu przez ok. 15 minut (w tym czasie kulki tapioki zrobią się przeźroczyste).
Ugotowaną tapiokę podziel na 4 części (wskazówka: najlepiej przełóż do miseczek). Do 3 części dodaj jagody w różnych ilościach, żeby uzyskać inne odcienie koloru, a jedną pozostaw bez jagód.
Do szklanki wlewaj tapiokę od najjaśniejszej do najciemniejszej warstwy.
Podawaj na ciepło lub zimno.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 233 | Białko: 8,9 | Węglowodany: 40,7 | Tłuszcze: 4Smacznego!Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu