Makaron włóż do miski, zalej wrzątkiem i odstaw.
Fileta z kurczaka umyj i pokrój na cienkie kawałki. Włóż na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię. Następnie dodaj 3 łyżki sosu sojowego oraz przypraw imbirem, paprykami i pieprzem.
Papryki pokrój wzdłuż w cienkie paski, a następnie podziel na mniejsze kawałki.
Marchewkę obierz i pokrój w cienkie paski albo użyj temperówki do warzyw.
Dodaj pokrojone warzywa do kurczaka na patelni. Smaż całość ok. 10 minut.
Następnie dodaj 2 łyżki sezamu. Wymieszaj całość i dodaj pokrojoną kolendrę.
Odcedź makaron i dodaj do składników na patelni (wskazówka: polecam pokroić makaron na mniejsze kawałki – będzie łatwiej nakładać na porcje).
Dodaj do potrawy 2 łyżki sosu sojowego oraz wyciśnięty sok z limonki. Wymieszaj.
Sałatkę przed podaniem posyp sezamem oraz udekoruj kolendrą.