Go Back

Sałatka z arbuzem i fetą

Przygotowanie: 15 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 211kcal

Składniki

  • 400 g arbuza
  • 1/4 opakowania sera feta
  • 20 g słonecznika
  • 1/4 cytryny
  • 5 listków mięty

Instrukcja

  • Z arbuza usuń pestki, a następnie pokrój w małą kostkę. Ser feta również pokrój w kostkę.
  • Słonecznik wsyp na rozgrzaną suchą patelnię i praż ok. 5 minut.
  • Połącz ze sobą w misce arbuza i fetę. Całość polej sokiem z cytryny oraz posyp słonecznikiem.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 211 | Białko: 9,3 | Węglowodany: 23,2 | Tłuszcze: 9,4
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu