Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka i oliwę. Wyrabiaj ciasto do momentu aż będzie gładkie (wskazówka: możesz ugniatać je ręcznie na stolnicy, wówczas wbij jajka w środek i ugniataj, dodaj oliwę i nadal ugniataj do powstania gładkiego ciasta).
Owiń ciasto w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 40 min. (w tym czasie ciasto stanie się bardziej miękkie).
Po wyjęciu ciasta, podziel je na 4 części. Każdą część rozwałkuj bardzo cienko na stolnicy.
Rozwałkowane ciasto posmaruj białkiem jajka (najlepiej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżeczkę farszu w odstępach ok 3 cm. od siebie. Następnie przykryj całość drugim kawałkiem ciasta i dociśnij miejsca między nadzieniem.
Pokrój ciasto na kwadraty nożykiem do ravioli lub zwykłym nożem.
Zagotuj wodę w garnku z odrobiną soli. Wrzuć ravioli i gotuj ok 3 min. do wypłynięcia (mają być miękkie, ale nie rozgotowane).
Ravioli odcedź. Następnie wyłóż je na talerz, polej sosem i posyp parmezanem.