Go Back

Muffinki bananowe

Przygotowanie: 40 min.
Wielkość: 6 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 175kcal

Składniki

  • 1 duży dojrzały banan (lub dwa małe)
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 125 g mąki owsianej (1 szklanka)
  • 25 g erytrytolu (lub innego słodzidła)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 18 g startej czekolady (3 kostki lub gotowe pastylki)

Instrukcja

  • Banana rozgnieć widelcem w misce, dodaj jajko i wszystko wymieszaj.
  • Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i masło (wskazówka: masło możesz rozpuścić wcześniej w rondelku lub pokroić w mniejsze kawałki).
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
  • Gotową masę nakładaj łyżką do papilotek wyłożonych w blaszce. Każdą babeczkę posyp czekoladą.
  • Włóż muffinki do rozgrzanego piekarnika i piecz je 30 min. w temperaturze 180 stopni C.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 175 | Białko: 4,5 | Węglowodany: 19,1 | Tłuszcze: 9,2
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu