Mąkę, proszek do pieczenia, erytrytol i jajka włóż do miski, masło pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników. Wszystkie składniki ugniataj do powstania jednolitej masy.
Ciasto podziel na 2 części, jedną włóż do lodówki na 30min, a drugą do zamrażalnika.
W tym czasie wykonaj masę budyniową (instrukcja w osobnym punkcie).
Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkuj je i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (wskazówka: ja użyłam blaszki o wymiarach 20 cm na 30 cm). Jeśli wyjdzie nierówny kawałek, doklej brakujące miejsca. Następnie ponakłuwaj ciasto widelcem.
Na ciasto wylej przygotowaną masę budyniową, a na nią połóż jabłka.
Wyjmij ciasto z zamrażalnika i zetrzyj na tarce. Tak przygotowanym ciastem posyp jabłka na górze.
Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 50 min. w temperaturze 180 stopni C.
Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem po ostygnięciu. Ciasto może stać kilka dni w lodówce.