Galaretkę wsyp do miseczki i zalej wrzątkiem, wymieszaj dokładnie, żeby rozpuścił się cały proszek. Odstaw w chłodne miejsce do delikatnego stężenia.
Twaróg, jogurt i erytrytol włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wypełnionej gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Wlej do przygotowanej masy z twarogiem.
Podziel masę na 2 części, jedna ma stanowić 1/4 całości. Do mniejszej części dodaj łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszaj.
Wysoką szklankę włóż bokiem do miseczki lub innego pojemnika (tak, żeby leżała stabilnie). Wlej do niej połowę galaretki (bokiem, najlepiej za pomocą pojemnika z dzióbkiem). Wstaw do zamrażalnika na 20 min. (wskazówka: jeśli nie masz miejsca w zamrażalniku, wstaw do lodówki, ale wydłuży się czas tężenia).
Następnie obróć szklankę drugą stroną i wlej tak samo białą część z twarogiem. Włóż do stężenia na 10 min.
Z warstwą kakaową postępuj tak samo jak poprzednio – znów obróć szklankę i wlej masę. Włóż na 10 min. do stężenia.
Gdy wszystkie warstwy są gotowe, na środek każdej szklanki włóż owoce, startą czekoladę i biszkopty.
Deser można podać od razu do spożycia lub chłodzić w lodówce.