Ryż wsyp do garnka, posól i zalej wodą. Gotuj do momentu odparowania wody.
Fileta z kurczaka umyj i pokrój w drobne kawałki. Smaż na patelni posmarowanej oliwą, dopraw do smaku przyprawami.
Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki.
W momencie, kiedy kurczak będzie podsmażony na złocisty kolor, dodaj do niego cebulę i całość smaż na małym ogniu. Na koniec posyp wszystko 1/3 mozzarelli.
Warzywa umyj (pomidorki koktajlowe, ogórek, sałata) i pokrój drobno.
Pomidory w puszce przełóż do miseczki, rozgnieć wszystko widelcem. Dodaj do tego posiekaną kolendrę oraz pieprz, sól i odrobinę chili. Gotowa salsa posłuży do polania całości.
Wyjmij wrapy z opakowania i podgrzej je w piekarniku lub grillu elektrycznym (ok 4-5 min.). Po wyjęciu na każdym z nich ułóż połowę kurczaka z cebulą i mozzarellą. Następnie ułóż połowę ryżu i polej całość częścią pomidorowej salsy. Na wszystko połóż pokrojone warzywa i znów polej salsą. Na samą górę dodaj łyżkę śmietany do przełamania ostrego smaku.
Zawiń wrapy (najpierw górną i dolną część, a następnie boki), możesz je owinąć papierem do pieczenia, ale nie jest to konieczne.
Gotowe burrito można podawać z dodatkową salsą i śmietaną w miseczkach.