Brownie z fasoli
Kalorie (porcja/sztuka): 130kcal
- 2 puszki fasoli czerwonej (480 g po odsączeniu)
- 2 banany
- 4 jajka
- 100 g masła
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 100 g erytrytolu (1/2 szklanki)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g owoców (ja użyłam mrożonych malin i jeżyn)
Fasolę wysyp na sitko i bardzo dokładnie opłucz wodą.
Wszystkie składniki (oprócz owoców) zblenduj na jednolitą masę.
Wlej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja użyłam o wymiarach 20 cm na 30 cm). Na górę ułóż owoce.
Piecz ciasto 45-50 min. w temperaturze 180 stopni C (do suchego patyczka).
Wskazówka: ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.