Go Back

Brownie z fasoli

Przygotowanie: 1 h.
Wielkość: 15 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 130kcal

Składniki

  • 2 puszki fasoli czerwonej (480 g po odsączeniu)
  • 2 banany
  • 4 jajka
  • 100 g masła
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 100 g erytrytolu (1/2 szklanki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g owoców (ja użyłam mrożonych malin i jeżyn)

Instrukcja

  • Fasolę wysyp na sitko i bardzo dokładnie opłucz wodą.
  • Wszystkie składniki (oprócz owoców) zblenduj na jednolitą masę. 
  • Wlej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja użyłam o wymiarach 20 cm na 30 cm). Na górę ułóż owoce.
  • Piecz ciasto 45-50 min. w temperaturze 180 stopni C (do suchego patyczka).
  • Wskazówka: ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 130 | Białko: 5,0 | Węglowodany: 10,2 | Tłuszcze: 7,5
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu