Go Back

Deser z nasionami chia i jagodami

Przygotowanie: 10 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 234kcal

Składniki

  • 60 g nasion chia (1/3 szklanki)
  • 250 ml mleka 1,5% (1 szklanka)
  • 2 łyżki erytrytolu (lub innego cukru)
  • 50 g jagód
  • 6 g pokruszonej lub startej czekolady (1 kostka)

Instrukcja

  • Nasiona chia wsyp do pojemnika lub miseczki, dodaj cukier i zalej mlekiem. Całość wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
  • Wyjmij pojemnik i podziel całość na dwie części. Do jednej z nich dodaj połowę jagód, a następnie zmiksuj lub zblenduj.
  • Przełóż deser do pucharków lub szklanek. Najpierw ciemną część z jagodami, później jasną. Na górę połóż resztę jagód i posyp startą czekoladą.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 234 | Białko: 9,6 | Węglowodany: 23,6 | Tłuszcze: 12,3
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu