Go Back

Makaron tagliatelle z suszonymi pomidorami

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 570kcal

Składniki

  • 1 puszka pomidorów krojonych (400 g)
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 200 g śmietany 18%
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 15 g parmezanu
  • Bazylia świeża (3 pęczki)
  • Przyprawy: bazylia, czosnek, pieprz, sól

Instrukcja

  • Makaron ugotuj w posolonej wodzie (al dente), a następnie odcedź.
  • Do garnka wlej łyżkę oleju, a następnie dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Do podsmażonego czosnku dodaj suszone pomidory i pokrojoną bazylię.
  • Następnie wlej puszkę pomidorów i gotuj całość na małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wlej śmietanę i wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Makaron ułóż na głębokim talerzu, dodaj przygotowany sos. Całość posyp bazylią oraz dużą ilością parmezanu. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 570 | Białko: 20,5 | Węglowodany: 65,4 | Tłuszcze: 24,3
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu