Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Kalorie (porcja/sztuka): 323kcal
- 1 ciasto francuskie
- 8 szt. szparagów
- 20 g sera mozzarelli
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 jajko
- Przyprawy: pieprz, sól, papryka, czosnek
- (Opcjonalnie: parmezan do posypania)
Blaszkę do pieczenia posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Połóż na niej ciasto francuskie i zegnij na brzegach. Następnie wysmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, posyp solą i pieprzem.
Szparagi umyj, odetnij twarde końce i ułóż je na cieście francuskim. Pomidorki koktajlowe pokrój w cienkie plasterki i ułóż między szparagami.
Całość posyp przyprawami i mozzarellą. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 30 min. w temperaturze 180 stopni C.
Wskazówka: dodatkowo możesz posypać całość parmezanem.
Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 323 | Białko: 8,2 | Węglowodany: 27,6 | Tłuszcze: 20,2
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu