Go Back

Kanapki z kurczakiem w sosie barbecue

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 2 sztuki
Kalorie (porcja/sztuka): 364kcal

Składniki

  • 2 duże kromki pieczywa pełnoziarnistego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 10 sztuk małych ogórków korniszonych
  • Kilka sztuk sztuk papryczek jalapeno
  • 5 g mozzarelli
  • Sos barbecue
  • Odrobina masła
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie

Instrukcja

  • Pierś z kurczaka umyj i posyp przyprawami, a następnie smaż na patelni. Gdy pierś będzie już upieczona, rozdrobnij ją za pomocą widelca na kawałki i polej sosem barbecue. Po tym wymieszaj na patelni i podsmaż jeszcze ok 5 min. 
  • Cebulę pokrój w krążki, a pomidorki w małe kawałki. Pokrojone warzywa razem z pieczywem podgrzej w grillu elektrycznym lub w piekarniku.
  • Kromki chleba posmaruj masłem, połóż na nie kawałki kurczaka, pieczone warzywa, jalapeno, ogórki i wszystko posyp mozzarellą. Przed posypaniem serem możesz jeszcze dodatkowo kanapkę polać sosem barbecue.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 364 | Białko: 28,1 | Węglowodany: 48,3 | Tłuszcze: 7,6
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu