Jajka ugotuj na twardo. Kurczaka pokrój w bardzo drobne kawałki, dopraw przyprawami i smaż na rozgrzanej patelni.
Ugotowane jajka obierz i oddziel żółtka od białek. Zetrzyj na tarce osobno białka i żółtka.
Sałatę umyj i pokrój w drobne kawałki, to samo zrób z papryką. Ser żółty pokrój w drobne kawałki lub zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos do polania: jogurt naturalny, majonez, keczup i przyprawę do gyrosa wymieszaj w misce.
Ułóż w formie (ja użyłam o wymiarach 16 cm na 18 cm) na dnie warstwę krakersów, posmaruj je majonezem. Następnie ułóż na nich sałatę, ser oraz kukurydzę. Posmaruj całość wcześniej przygotowanym sosem. Ułóż kolejną warstwę krakersów.
Na krakersy połóż kurczaka oraz paprykę. Całość polej sosem. Ułóż ostatnią warstwę krakersów.
Krakersy posmaruj sosem. Połóż starte białka jajek, a następnie posyp żółtkami. Dodatkowo całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
Gotową sałatkę włóż do lodówki na ok. 4-5 godzin.