Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i ugnieć na jednolitą masę.
Ciasto przełóż do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, uformuj spód, aby był równy (ja użyłam formy o średnicy 26 cm).
Piecz spód 15 min. w temperaturze 180 stopni C.
Masa serowa
Twaróg sernikowy przełóż do miski, dodaj cukier puder i miksuj. Następnie dodaj rozpuszczone masło, jajka i budynie. Wszystko wymieszaj do połączenia składników. (Wskazówka: nie miksuj dłużej, żeby masa się nie napowietrzyła, ponieważ może to doprowadzić do urośnięcia i opadnięcia sernika).
Przygotowaną masę wlej na wcześniej upieczony spód i piecz w rozgrzanym piekarniku 60 min. w temperaturze 160 stopni C.
Studź sernik w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Dekoracja
Kajmak rozsmaruj równomiernie na górze sernika.
Górę posyp płatkami migdałów i rozdrobnionymi malinami.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 334 | Białko: 14,4 | Węglowodany: 31,8 | Tłuszcze: 16,8Smacznego!Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu