Go Back

Mini wrapy z łososiem i szpinakiem

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 12 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 64kcal

Składniki

  • 2 wrapy pełnoziarniste
  • 100 g łososia
  • 30 g świeżego szpinaku
  • 125 g serka śmietankowego
  • 1 mały ogórek
  • Szczypiorek do dekoracji
  • Przyprawy: pieprz, sól, papryka

Instrukcja

  • Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.
  • Tortille rozłóż na blacie. Całość posmaruj serkiem, posyp przyprawami, a następnie ułóż na nim szpinak.
  • Na szpinak połóż kawałki łososia, a następnie plasterki ogórka. Dodaj cienką warstwę serka.
  • Całość zwijaj w roladę. Następnie pokrój ją na małe kawałki. Każdy kawałek zwiąż szczypiorkiem.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 64 | Białko: 3,5 | Węglowodany: 5,7 | Tłuszcze: 2,9
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu