Go Back

Frytki z batatów

Przygotowanie: 1 h. 10 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 213kcal

Składniki

  • 1 batat (450 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • 5 g parmezanu (opcjonalnie)

Instrukcja

  • Ziemniaka umyj i obierz, a następnie pokrój na 4 części. Każdą część pokrój wzdłuż na paski. 
  • Pokrojone kawałki posól, posyp delikatnie pieprzem i obtocz w parmezanie. 
  • Na blachę (ja użyłam o wymiarach 30 cm na 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia ułóż kawałki batatów. 
  • Włóż blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C. 
  • Podawaj z ulubionymi sosami i dodatkami. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 213 | Białko: 4,0 | Węglowodany: 45,6 | Tłuszcze: 1,6
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu