Cebulę posiekaj w drobną kostkę, razem z mięsem włóż na rozgrzaną patelnię, a następnie dodaj przyprawy (sól, pieprz, paprykę, czosnek, do mięsa mielonego).
Pokrój pieczarki w drobne kawałki i podsmaż na drugiej patelni. Gdy pieczarki będą gotowe, dodaj je do mięsa. Następnie dodaj pokrojoną paprykę w kostkę.
Do całości dodaj pomidory w puszce (pokrojone), smaż do odparowania sosu. Na koniec dodaj kukurydzę i wszystko wymieszaj. Farsz odstaw do ostygnięcia (wskazówka: jest to konieczne, ponieważ przy ciepłym farszu ciasto francuskie będzie się rozpadać).
Ciasto francuskie pokrój w duże kwadraty. Na środek połóż łyżkę farszu i posyp mozzarellą. Złóż ciasto do jednego boku tworząc trójkąt. Widelcem dociśnij brzegi, żeby farsz nie wypłynął podczas pieczenia.
Gotowe trójkąty ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 min. w temperaturze 180 stopni C (wskazówka: gotowe rożki możesz podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym).