Fit ciasto z truskawkami i borówkami
Kalorie (porcja/sztuka): 182kcal
- 100 g płatków owsianych
- 50 g wiórków kokosowych
- 80 g czekolady gorzkiej
- 200 g jogurtu greckiego
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki agaru (lub żelatyny)
- 50 g erytrytolu lub innego cukru
- 40 g borówek
- 70 g truskawek
Płatki owsiane zmiksuj drobno, dodaj do nich wiórki kokosowe.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj płynną czekoladę do wymieszanych wcześniej płatków i wiórków. Wymieszaj dokładnie całą masę. Gotową masę przełóż do blaszki i ugniataj do pokrycia równomiernie całej blaszki.
Jogurt grecki, erytrytol i mleko kokosowe wymieszaj w misce. Agar rozpuść w gorącej wodzie (50 ml) i dodaj do pozostałych składników. 20 g truskawek zblenduj i dodaj do całej masy.
Gotową masę wlej na blaszkę. Truskawki pokrój na kawałki i układaj na górze ciasta, następnie poukładaj borówki. Możesz posypać także startą czekoladą.
Ciasto włóż do lodówki na ok. 2 godziny.
Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 182 | Białko: 3,9 | Węglowodany: 20,0 | Tłuszcze: 10,0
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu